ثبت شرکت آژانس هواپیمایی 

آژانس هواپیمایی چیست ؟

در حال حاضر  هواپیما یک از سریعترین و آسان ترین وسایل  نقلیه می باشد و همین امر باعث شده تا بسیاری از جابجایی ها در سطح جهان با استفاده از این وسیله انجام گیرد،  بنابر این امروزه با توجه به افزایش حجم تمایل به مسافرت های هوایی مجموعه های بسیاری به ارائه خدمات سفرهای هوایی به مسافران می پردازند .این شرکت ها علاوه بر فروش بلیط هواپیما تسهیلاتی مانند گردشگری و هتل را در اختیار مسافران قرار می دهد.

مجموعه هایی که مایل به ارائه این خدمات می باشند در ابتدای راه ملزم به ثبت شرکت با این موضوع فعالیت هستند.  هدف از ارائه این مطلب نیز بررسی ثبت شرکت های هواپیمایی می باشد .

در ابتدا لازم است اشاره نماییم که مطابق ماده 1 ایین نامه تاسیس اژانس های هواپیمایی ، دفاتر هواپیمایی  به سه دسته کلی تقسیم می شوند:

1-دفتر خدمات مسافرتی که درزمینه تنظیم برنامه های مسافرتی، فروش بلیط مسافرت، ذخیره مکان وهرگونه اقدام دیگر مربوط به خدمات ترابری مسافربه طور مستقیم یا غیرمستقیم با رعایت قوانین ومقررات راه وترابری فعالیت می نماید.

2- دفتر خدمات سیاحتی_جهانگردی که درزمینه اخذ روادید،تنظیم وانجام مسافرت گروهی داخلی وخارجی، ذخیره مکان وهرگونه خدمات ایرانگردی وجهانگردی با رعایت قوانین ومقررات ایران گردی وجهانگردی فعالیت می کند.

3-دفتر خدمات زیارتی که در زمینه ثبت نام، تنظیم وانجام مسافرت های زیارتی به داخل وخارج از کشور ،ذخیره مکان وهرگونه خدمات زیارتی با رعایت قوانین ومقررات حج وزیارت فعالیت می کند

بنابر بر ماده 2 ایین نامه ثبت این نوع شرکت نیازمند اخذ مجوز از مراجع مربوط می باشد ، در این ماده اشاره شده است : هرشخص حقیقی یا حقوقی در صورتیکه بخواهد به انجام خدمات موضوع بند (الف) ماده یک آیین نامه بپردازد باید مجوزمربوط را از وزارت راه وترابری اخذ نماید وهرشخص حقیقی یا حقوقی که قصد انجام خدمات موضوع بندهای (ب) و(پ)ماده یک این آیین نامه را دارد باید مجوز لازم را از وزارت فرهنگ وارشاد اسلامی کسب نماید.

همچنین توجه داشته باشید که صدور کلیه مجوزها ی اشاره شده برای اشخاص حقیقی نیز بلامانع می باشد.

در ماده 3 این قانون در رابطه با لزوم اخذ این مجوزها  نیز چنین اشاره شده است :کلیه اشخاص حقیقی وحقوقی که اقدام به فعالیت های مسافرتی، سیاحتی_جهانگردی وزیارتی می نمایند موظفند حسب مورد مجوزهای لازم را مطابق مواد آیین نامه از مرجع مربوط اخذ نمایند. درغیر این صورت نیروی انتظامی با معرفی مرجع مربوط از فعالیت آنان ممانعت به عمل آورده ومتخلفان را به محاکم دادگستری دلالت می نماید .

شرایط و ضوابط لازم جهت تاسیس شرکت هواپیمایی ( بنابر ماده 4 )

1-معرفی مکان مناسب برای فعالیت

2-انتخاب و معرفی مدیر فنی

3-معرفی نام مناسب ونشانی   دفتر یا محل فعالیت

4-ارائه تضمین

شرایط لازم جهت اشخاص حقوقی

1-شخص حقوقی تابع ایران باشد

2-متدین به دین اسلام یا سایر ادیان به رسمیت شناخته شده در قانون اساسی

3-اخذ و گواهی عدم سوءپیشینه کیفری

4-ارائه گواهی عدم اعتیاد به مواد مخدر با تایید مراجع ذیصلاح

5-ارائه مدرک تحصیلی کارشناسی

6-حداقل  25 سال سن

7-نیاز به حداقل سه سال کار مفید در ارتباط با فعالیت مورد نظر و صلاحیت شغلی

8- ارائه کارت پایان خدمت سربازی یا معافیت (برای متقاضیان مرد )

همچنین توجه داشته باشید که ثبت شرکت و فعالیت در رابطه با این موضوع جهت افراد بیگانه  تنها در قالب اشخاص حقوقی و با رعایت قوانین ومقررات مربوطه  مجاز می باشد.

و طبق ایین نامه وزارتخانه های فرهنگ و ارشاد اسلامی وراه وترابری مراجع ذی صلاح درخصوص احراز صلاحیت داوطلبان می باشند .این دستگاه ها نیز موظف به پاسخگویی ظرف پانزده روز به داوطلبان می باشند و عدم پاسخگویی در این زمان موافقت سازمن مربوطه تلقی می گردد.

همچنین طبق ماده 6 ایین نامه : برای جانبازان بیش از 25% با داشتن توانایی جسمی وآزادگان و رزمندگان جنگ تحمیلی بابیش از دوسال سابقه حضور داوطلبانه در جبهه وخانواده های شاهد با معرفی مرجع  مربوط وداوطلبان بومی وفارغ التحصیلان دانشکده های ایرانگردی وجهانگردی ورشته های مرتبط با داشتن شرایط  کامل این آیین نامه (آیین نامه تاسیس آژانس هواپیمایی)از  نظر نوبت اعطای مجوز تاسیس دفتر اولویت دارند.

در بخش دیگری از این آیین نامه و در ماده 7  شرایط مطلوب محل فعالیت و دفتر آژانس جهت اخذ مجوز چنین اشاره شده است :

1-مساحت دفتر 40الی 70 متر مربع (با توجه به میزان تقاضا وموقعیت به تشخیص مرجع صدور مجوز

2-  کاربری تجاری یا اداری محل دفتر

3-ارائه مدرک معتبر رسمی مینی بر تصرف مالکانه یا استیجاری محل دفتر

بنا بر ماده 8 این اساسنامه یکی از شرایط اخذ این مجوز معرفی مدیر فنی می باشد این شخص ضمن دارا بودن شرایط بند (الف)ماده (4)آیین نامه می بایست دارای شرایط ذیل باشد:

1-آشنایی کامل به یکی از زبان های خارجی ترجیحا انگلیسی

2- ارائه گواهی فارغ التحصیلی از آموزشگاه ها ومراکز آموزش عالی ومدارس حرفه ای خدمات مسافرتی وسیاحتی _جهانگردی یا مراکز آموزشی وزارتخانه های  مرتبط

همچنین فعالیت اتباع خارجی درسمت مدیر فنی منوط به دارا بودن پروانه معتبر اشتغال و تائید صلاحیت فنی آنها به وسیله مرجع صادرکننده مجوز است.

طبق ماده 8: دارندگان مجوز یا مدیران عامل اشخاص حقوقی در صورت دارا شرایط   این ماده می توانند به عنوان مدیر فنی همان دفتر تعیین شوند در ضمن اینکه مدیر فنی نمی تواند بیش از یک نفر باشد و موظف است تمام وقت در محل کار حاضر باشد

طبق  ماده 10_متقاضی مجوز تاسیس دفتر مکلف است تضمین معتبر به میزان حداقل پنجاه میلیون ریال برای هر مجوز به مرجع صدورمجوز به عنوان حسن انجام کار وتضمین تعهد تسلیم نماید  ، این مبلغ ممکن است با توجه به شاخص تورم اعلام شده از سوی بانک مرکزی هر دو سال یک بار تغییر نماید. تضمین ارائه شده در صورت عدم اجرای تعهدات توسط مرجع مربوط به مجوز قابل استیفا می باشد.

در نهایت لازم است داوطلبین نام و نشانی دفتر را به مراجع مربوطه معرفی نمایند تا از سوی این مراجع تایید گردد. توجه داشته باشید که در انتخاب نام رعایت قوانین انتخاب نام لازم می باشد.

 

ثبت شرکت در ایران